08/11 – 2018

Fortnite – SPILLET (NESTEN) ALLE KAN SPILLE

Har du hørt om Fortnite? Spørsmålet er selvsagt retorisk som bare det. Det er det mest spilte spillet i 2018 med nesten 80 millioner innloggede spillere pr måned. Vi i Progear liker også Fortnite og valgte oss utTeemonår vi spilte i en hel dag i strekk (Bare som et lite PS: Maks oppløsning og grafikk, stabilt over 60fps).

Spillet er utrolig morsomt når man spiller for første gang. 100 spillere på samme banen krangler om førsteplassen og bruker alt de har til disposisjon for å vinne. I starten tullet vi mye rundt, og kjørte blant annet ned en enorm bakke i en handlevogn, rett mot en vegg noen satte opp når vi kom halvveis i bakken:) Etter de første 2 timene begynte vi å bygge som seriøse spillere, samle våpen og faktisk ta ut andre spillere. Vi klarte vel kanskje å drepe 1 spiller, så det var vel ikke en braksuksess. Nå var spillet både morsomt og spennende. Plutselig var 2 timer gått og magene våre rumlet etter mat og drikke så vi var faktisk nødt til å ta en pause.

Vi kan trygt si at Fortnite kan spilles av nesten alle. Det finnes ikke blodutskytelser, grovt språkbruk eller en tekstbasert chat der alle og enhver kan skrive hva de vil. Spillets design er i en tegneserieaktig form som appellerer til unge og voksne, og det fjerner mye av realismen. Det som gjør at Fortnite ikke er for små barn er at det kan være veldig stressende, og selvsagt våpnene i spillet. Rifler, automatpistoler og eksplosiver. Her har gjengen i Epic Games laget en perfekt balanse mellom design, utførelse, spillmekanikk og mestringsfølelse, noe som gir alle en mulighet til å spille Fortnite. Det gjenspeiles vel kanskje også i hvor mange som spiller hver måned.

Spillet eksploderte i popularitet i starten av 2018, noe som kan få oss til å lure på om dette er en døgnflue slik som Pokémon Go i 2016. Fortnite har derimot hatt et uhorvelig høyt antall spillere pr måned og har holdt seg der en stund nå. Vi i Progear tror at Fortnite vil miste litt av populariteten sin etter hvert som tiden går, men hvis Epic Games fortsetter å legge til nye funksjoner, effekter, skins, mods m.m. så vil Fortnite bli en kandidat for E-Sport innen 2019 er over (Ja vi har en egen spåkule…).

Gå til top knap