24/05 – 2019

HVA SKAL DU SPILLE I SOMMER?

La oss være ærlige; sommerferien vil ikke bare bestå av bading, Harry-turer, iskrem, sol og pølsegrilling. Sånt no’ gjør man på dagen. Nordmenn sitter fastlimt til store og små skjermer på kveldene, om det er TV-en, nettbrettet eller en mobiltelefon. Når det er greit at muttern, fattern, søster eller bruttern sitter foran mobilen hele kvelden så mener vi bestemt at det er helt greit å sitte foran PC skjermen. Sommerferien er rundt hjørnet, så da kommer jo selvsagt spørsmålet: «Hva skal jeg spille i sommer?»

Vi har fulgt med en god del på kommende spill og ser frem til ganske mange titler, men vi må forholde oss til sommerutgivelsene. Kanskje 1 av våre 4 utvalgte vil være ditt sommerminne for 2019?

GTFO

2019

Anbefalt spillmaskin: Kratos 2070

Vi føler veldig for å sammenligne GTFO med andre titler, men det blir så mange at det nesten er komisk. Dette spiller henter mange elementer fra populære filmer og spill og fletter det sammen til det perfekte 4-player spillet i sjangeren. Du får oppdrag å utføre, men minimalt med tips, triks eller informasjon. Store deler av spillet er bekmørkt og i skyggene står det monstre delvis i dvale og det er horder av dem.

Teamet ditt har begrenset med utstyr og er dedikert til konkrete roller, men det er høyst avansert. Ett av disse kan brukes til å scanne for eksempel rom bak vegger og dører etter monstre, slik at du slipper å vandre rett inn i en horde uforberedt.
Samarbeid er ett av hoved-stikkordene i GTFO men å gå «guns blazing» vil være selvmord. Dette er et ubarmhjertig, brutalt og blodig spill som tvinger deg til å beherske nervene og å ha med gode venner. Skal dere igjennom en dør der du må skrive inn en lang kode, kan det hende du må stå å skrive koden mens lagkameratene dine holder en legion av monstre unna. Dør dere og begynner på nytt, så er mye annerledes i den nye runden. Du vet aldri hvor ditt nye mål ligger eller hvor fiendene er denne gangen.

Med så stor stemning rundt et spill med såpass høy replay value, vil det nok bli ganske sene sommerkvelder!

My Friend Pedro

Juni 2019

Anbefalt spillmaskin: Teemo 2060

Om du synes tittelen var rar, så bare vent. En sansene banan skal visstnok spille en større rolle i spillet enn hva du skulle tro. Spillet minner om Max Payne i 2D, for du hopper og tar råkule backflips og trikser rundt i slow-motion med våpen i hver hånd og skyter alle du kommer over. Så ja det er et voldelig spill dette også, bare i slow-motion. For hvem i huleste liker vel ikke å skyte og gjøre parkour i slow-motion?

Dette tullete- likevel avhengighetsskapende bidraget til spillverdenen er rett og slett et humoristisk og samtidig seriøst voldelig spill der du massakrerer folk som visstnok skal være slemminger. De har våpen og henger i tvilsomme områder, så de er nok slemme som fy. Utslett fiender med utrolig våpen- og kroppskontroll. Bruk rikosjettering til å treffe gangstere bakfra og nyt alt i slow-motion eller normal heseblesende, John Wick-stil.

My Friend Pedro er som en voldelig dans som handler om vennskap, fantasi og en manns kamp for å utslette alle han møter på sin vei, underlagt en intelligent banans vilje. Vi håper og tror at det vil bli workshop-mod muligheter i fremtiden etter lansering så du kan lage egne scener og nivåer. Men selv uten det er vi ganske sikre på at du har lyst til å gjøre samme nivå om igjen og om igjen. Og om igjen. Bananens vilje er sterk.

Wolfenstein: Youngblood

26. Juli 2019

Anbefalt spillmaskin: Thanos 2080

Bare så det er sagt så er Wolfenstein: Youngblood en spin-off fra Wolfenstein serien, noe som syns svært fort når man ser på trailere. Dette er et Co-op spill (går selvsagt med Singplayer også) der dere spiller som de to døtrene til den beryktede BJ Blazkowicz, Jess og Soph. Spillet er satt 20 år etter The New Colossus og dere befinner dere i Paris på leting etter gode gamle pappa. Underveis er det å spille ball som pappa gjorde: utryddelse av alle nazister som står i veien med våpen og teknikker av alle slag.

Vi vet ikke så mye om hvordan kampene utspiller seg enda, men utfra de klippene vi kan se så er den ene dama fan av nærkamp og den andre er glad i større avstander. Det skal være relativt heftig gameplay og en fryd å bekjempe fiendene du møter- uansett størrelse. Desto viktigere er mestringsfølelsen mellom deg og en venn, når vanskelige oppdrag utføres med stil i Campaign.

Siden dette er en spin-off kan det være morsomt å se på den forrige spin-offen Wolfenstein: The Old Blood og bruke det som et utgangspunkt når man skal se for seg mengden innhold det kan være i dette spillet, og hvor lang tid det kan ta å spille igjennom. Dette adrenalin-innsprøyta verket fra Bethesda Softworks ser sinnsykt bra ut, og vi gleder oss til å slakte nazister som aldri før. Litt kvalitetstid må man jo ha.

Lost Ember

19. Juli 2019

Anbefalt Spillmaskin: Kratos 2070

Til slutt har vi funnet et spill for å roe nervene etter alle de intense, brutale spillene. Det er på tide med Lost Ember, en juvel av et spill blant alle de tusen spillene der ute som tilbyr en utrolig vakker og innholdsrik verden som du kan utforske i lufta, på land eller i vann. Det som gjør Lost Ember så spesielt i forhold til andre exploration-baserte spill er at du er i all hovedsak en ulv, men du kan forflytte sjelen din inn i ethvert annet dyr du møter.

Ved å bebo et annet vesen, vil det tillate deg å oppføre deg som det dyret og bruke dets egenskaper til å komme deg til steder hvor ulven aldri kan nå selv. Fly over svære juv som en papegøye, svøm og utforsk en helt ny verden under vann som en fisk eller grav deg under jorda som en muldvarp.

Verdenen i Lost Ember er et visuelt mesterverk som kan ta pusten fra deg. Se verdenen som naturen tok tilbake fra menneskene og oppdag ruiner fra tapte sivilisasjoner og eldgamle kulturer som forteller historier om håp, tap, ambisjoner og nederlag.
Om du trenger å ta livet litt mer med ro og ha en litt alternativ Open World tittel i biblioteket ditt så er Lost Ember noe for deg. Eller forresten- alle burde ha dette spillet. Alle. Til og med bananen sa det.

Yngve Bergman – 24.05.19

Gå til top knap