Personvern

Under beskriver vi dine rettigheter til personvern og hva vi gjør for å beskytte dine personlige data.

1 – Generelt

IT ServicePartner AS selger PC- og PC-utstyr og er underlagt norsk og europeisk personvernlovgivning, inkludert Personvernforordningen (GDPR). Dette inkluderer også alle våre domener og tjenester.
 
Personlige data er informasjon som kan identifisere deg som en person, for eksempel en e-postadresse, gateadresse eller telefonnummer o.l. For å gjennomføre et kjøp på Progear.no trenger vi navn, adresse, telefonnr og e-postadresse. For å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene og kontakte deg ved behov i henhold til dine ordre, er dette nødvendig. Vennligst ikke benytt IT Servicepartner sine nettsteder eller våre tjenester hvis du ikke er enig med hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen.

2 – IT Servicepartner som Databehandler

Vi behandler også data på vegne av våre kunder som kunden kontrollerer. Dette gjelder tjenester som omfatter serverleie samt annet arbeid tilknyttet dette. IT Servicepartner blir da definert som databehandler. Behandlingen av personopplysninger som vi gjør på vegne av den behandlingsansvarlige, består i å stille våre servere og ev. systemer til leie, samt å utføre nødvendig vedlikehold av systemet. Systemet skal brukes til oppbevaring av data til den behandlingsansvarlige som da kan inneholde personopplysninger som navn, adresse, e-post og kontoinformasjon.

3 – IT Servicepartner som Behandlingsansvarlig

Når IT Servicepartner bestemmer formålet med og behandlingen av dine personlige data, fungerer selskapet som Behandlingsansvarlig. Dette inkluderer scenarier der vi samler personopplysninger i sammenheng med ordremottak og bestilling.

4 – Hvorfor vi behandler dine personlige data (Behandlingsgrunnlag)

For å håndtere våre kunderelasjoner generelt og for å imøtekomme våre kunders forpliktelser, trenger vi informasjon om deg i din rolle som kundekontaktperson eller bruker av en tjeneste. Formålet med behandlingen av disse personopplysningene er:

  1. Forberede og gjennomføre ordre- og salgsprosesser til kunder
  2. Gi forespurte tilbud på produkter og tjenester til kunder
  3. Utføre leveranser i henhold til avtaler med deg eller Kunder
  4. Tilby og levere brukerstøtte som fjernsupport til brukere av våre produkter og tjenester.
  5. Oppdage, redusere og forhindre sikkerhetstrusler og utføre vedlikehold og feilsøking
  6. Prosessere ordrer, fakturering, betalinger og annen økonomisk oppfølging
  7. Opprette profiler for å markedsføre relevante produkter og tjenester samt aktivere samhandling mellom brukere og IT Servicepartner.

Det juridiske grunnlaget for behandling av personopplysninger i henhold til de ovennevnte formålene i bokstav skyldes hovedsakelig at vi har en legitim interesse for å behandle dine personlige data fra et forretningsperspektiv på en måte som vi mener ikke strider mot personvernet ditt sine rettigheter eller friheter. I noen tilfeller vil det også være nødvendig for å oppfylle en avtale. Det juridiske grunnlaget for behandling av personopplysninger i henhold til formålet oppført i bokstav g) er ditt samtykke.

5 – Automatisk datainnsamling

IT Servicepartner samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på www.itmarked.no og  www.progear.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

6 – Informasjonskapsler

Vi benytter oss av cookies, også kalt informasjonskapsler, på våre nettsider. Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Vi bruker blant annet informasjonskapsler for å analysere bruken av våre nettsider samt til markedsføringstiltak.
 
Vi benytter oss av Google Analytics vi benytter også informasjonskapsler som brukes ved for eksempel annonsetjenester (som remarketing) og annonsering via sosiale nettverkstjenester.

7 – Google Analytics

Google Analytics bruker informasjonskapsler som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes 14 måneder etter registering.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. Mer informasjon om hvilke informasjonskaplser Google bruker finner du på her: https://policies.google.com/privacy
 
Vennligst vær oppmerksom på at ved å stenge for bruk av cookies vil du kunne oppleve at våre nettsider ikke fungerer optimalt.

8 – Google Display Advertising

Vi kan benytte egne målrettede annonser mot tidligere besøkende på våre nettsider www.itmarked.no og www.progear.no i Google sitt display nettverk og samarbeidspartnere. Dette kalles remarketing og brukes til å gjøre annonser mer relevante for den enkelte bruker basert på tidligere interesser på og bruk av våre nettsider.  I henhold til Google sin personvernpolitikk samles det ikke inn eller brukes informasjon som kan brukes til å identifisere individer.
 
Du kan reservere deg mot målrettede Google Display Network annonser her: https://www.google.com/settings/ads

9 – Informasjonskapsler fra sosiale medier

Facebook benytter informasjonskapsler fra våre sider:
 
Personvernkonsekvensene hva gjelder Facebook avhengig av hvilke personverninnstillinger du har satt opp på din bruker i det enkelte nettsamfunn. Du kan lese mer om dette her: https://www.facebook.com/help/325807937506242
 
Ved å bruke våre nettsider samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Du kan imidlertid i din nettleser blokkere og slette informasjonskapslene. Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan du kan blokkere og tillatte bruken av informasjonskapsler i din nettleser kan du lese mer på nettvett.no sine nettsider.

10 – Kommentarer

Det er mulig å kommentere artikler på våre nettsider, da blir man avkrevet navn og e-postadresse. Navn og e-postadresse kan bli publisert med kommentaren, men lagres ikke av oss.

11 – Kontaktskjema

Når du fyller ut vårt kontaktskjema lagrer vi denne informasjonen i vår database. Denne informasjonen vil ligge lagret så lenge det vil være relevant for oss å ta vare på den, for å yte bedre kundeservice. Vi etterstreber å ikke ta vare på dine detaljer lenger enn nødvendig.

12 – Lagervarsling

Når du melder deg på lagervarsling, legger du kun inn din e-post adresse. Disse opplysningene deles ikke med andre og blir heller ikke benyttet til noe annet enn lagervarsling.

13 – Hvilke personlige data behandler IT Servicepartner om deg:

Typen av personlige data som vi i egenskap av Behandlingsansvarlig, behandler om deg kan være:

  • Grunnleggende kontaktdetaljer som navn, adresse, telefonnummer og e-post.
  • Demografisk informasjon som fødselsdato, alder og kjønn
  • Tilbakemelding, kommentarer eller spørsmål om IT Servicepartner produkter eller våre tjenester
  • Innhold du har lastet opp, for eksempel bilder og video
  • Unik brukerinformasjon som brukernavn, brukernavn, passord og sikkerhetsspørsmål
  • Trafikkinformasjon som oppgitt av nettleseren din, for eksempel nettlesertype, enhet, språk og adressen til nettstedet du kom fra, og annen trafikkinformasjon som IP-adresse
  • Clickstream atferd og bevegelse på våre nettsteder www.itmarked.no og www.progear.no og i våre produkter og tjenester
  • Andre personopplysninger i din profil som du fritt har gitt bort på tredjeparts sosiale nettverk som Facebook etc.

14 – Dine rettigheter:

Du har rett til å få tilgang til dine personlige data ved å be om en oversikt over personopplysningene vi behandler om deg, og du kan ha rett til dataportabilitet. Du har også rett til å be om at vi korrigerer unøyaktigheter i dine personlige data.
 
Videre har du rett til å be om sletting av personopplysninger, og til å begrense eller motsette deg behandling av dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen eller andre tjenestespesifikke vilkår. Merk at du i noen tilfeller ikke har krav på å få rettigheter vist til over oppfylt, IT Servicepartner vil i slike tilfeller redegjøre for lovgrunnlaget/årsaken til dette.

Vennligst bruk post@itservicepartner.no for å sende alle forespørsler som nevnt i denne delen.

Endelig har du også rett til å sende inn en klage til det norske Datatilsynet, når det gjelder behandling av dine personopplysninger.

Gå til top knap